Overvejer du at investere i Albanien, så se her:

Investering i udlandet er bestemt aldrig nogen let opgave. Det gælder for private som ønsker at købe et hus eller en grund og det gælder for virksomheder som enten vil købe en kørende virksomhed eller starte med etablering helt fra bunden.

Reglerne for køb og salg af fast ejendom ligner i princippet i høj grad de danske, men der skal også tages mange hensyn til albanske forhold. Dette gælder bl.a. det albanske notar system som kræver at alle kontrakter skal udfærdiges af og underskrives ved en autoriseret notar.                   

  Det samme gælder for oprettelse og registrering af et selskab. De albanske selskabsformer minder om de danske. I/S, ApS (Sh.p.k) og A/S (Sh.a.).

 Kapitalkravet til oprettelse af et ApS er 1 Euro og for et A/S 29.000 Euro.

  Til venstre finder du nogle særdeles informative links som du absolut bør bruge tid på. Som du kan se så er der tale om såvel internationale informationer, officielle albanske sider samt private informationstilbud. 

  På højre side finder du relevante nøgletal samt  opdaterede statistiske oplysninger om Albanien.

To særdeles nyttige brochurer på engelsk finder du her:

Invest in Albania 2017

Doing Business 2020

Du kan naturligvis altid kontakte konsulatet for flere oplysninger og rådgivning. Kontakt os her  

Investere i albanien
Klik for Albanien på tal

 Den albanske Lek (sign. L; kode ALL) er den officielle valuta i Albanien. Lek´en blev indført i 1926 under Kong Zog I (Ahmet Zogu) styre. Valutakurser finder du her.